Liczba postów: 42
Liczba wątków: 3
Reputacja:
23
Kolonia Karna i neutralna gildia ?
Tam nie ma łatwego życia. Zastanów się - każdy z każdym ma na pieńku. Dobro mija się z celem.
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 1
Reputacja:
10
Bardziej w Edycji Rozszerzonej chciałbym zobaczyć kilka dodatkowych zadań i postaci, które Piranha faktycznie chciały wprowadzić, ale nie udało im się to przez brak czasu. Tak samo słynny błąd z 13 magiem można by było spróbować załatać. Jednak wydaje mi się, że nie ma na tą chwilę odpowiednich osób, które by się tego podjęły.
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Była koncepcja żeby dało się przejść grę bezgildyjnie. Kiedyś jak chciałem robić remake całego moda od nowa to takie rozwiązanie miało zastąpić gildię bandytów. Z wiadomych przyczyn zrezygnowałem.
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Raczej niewielkim nakładem sił się nie da zrobić nowej gildii. Za dużo rzeczy trzeba do tego zrobić. Zaprojektować postacie, ich zadania, nagrać dubbing, z balansować ,a na koniec jeszcze to przetestować żeby nie było żadnych błędów. Nie mówię że jest to zły pomysł, ale zabrałby zapewne dużo czasu.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
rozumiem - dziękuje za argumentacje
Liczba postów: 700
Liczba wątków: 6
Reputacja:
140
Przejście bezgildyjne gry w przypadku fabuły Gothica 1 byłoby zbyt radykalną zmianą, bo o ile w Gothicu 2 można byłoby tak zrobić (i chyba było to w jakiejś modyfikacji), o tyle tutaj już nie. Chodziło właśnie o brudny klimat Górniczej Doliny, dołączenie do kogoś, by przetrwać i dojść do celu. Taka zmiana spłyciłaby grę i to bardzo. Nie wspominając o dodatkowym nakładzie pracy, by jakoś miało to ręce i nogi, który nie byłby warty zachodu...
Liczba postów: 129
Reputacja:
6
Ja nie wyobrażam sobie grać w Gothica bez gildii. Dołączanie do któregoś z ugrupowań w grach PB to jeden z najfajniejszych elementów. Samo zdobywanie coraz wyższych posad w hierarchii daje mi dużą satysfakcję. Dodatkowo zostanie np. magiem wymusza na mnie pewien styl grania i staram się grać wtedy głownie magią, choć wiem, że nie muszę tego robić.
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ehh no nic. Wciąż czekam na Czas
Czas Zapłaty