Liczba postów: 727
Liczba wątków: 6
Reputacja:
143
Lepiej poczekać na customowe napisy + dubbing niż angielskie autotranslate. Widziałem taką twórczość w Xeresie, wygląda tragicznie, a zdania tłumaczy komicznie (przy LoA) to samo, także tylko dla ludzi, którym nie przeszkadza cringe xD.
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 0
Reputacja:
11
Dlatego zaproponowałem angielski autotranslate, a nie polski. Język angielski jest częściej używany w Google Translate, dlatego tłumaczenia są wykonywane lepiej, niż polskie. Choćby dzięki propozycjom lepszych tłumaczeń składanych przez użytkowników.
A do tego Google od 2016 zaczęło wprowadzać neuronowe tłumaczenie maszynowe zamiast metod statystycznych. Google Translate dzięki temu "uczy się" na podstawie tekstów wprowadzonych przez użytkowników.
Gdyby teraz wykonać autotranslate dla LoA, czy Xeresa to tłumaczenia byłyby zauważalnie lepsze, niż teraz. Dla obu języków, ale bardziej dla angielskiego.
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
To ile miesięcy jeszcze do wydania moda ?
Liczba postów: 3,683
Liczba wątków: 424
Reputacja:
1,019
Mod jest właściwie od dawna gotowy i nie przewiduję już dalszych poprawek ani roszad w obsadzie, ale na razie nasz dźwiękowiec jest zawalony robotą, a bez tego ostatecznego wyrównania nie widzę sensu robienia ostatniej tury. Póki co mamy związane ręce i cierpliwie czekamy.
Liczba postów: 3,683
Liczba wątków: 424
Reputacja:
1,019
Pozwolę sobie przy okazji na mały offtop. Jakiś czas temu słuchałem sobie kolejnego kawałka od Alexa Terrible i tak sobie myślę: No, ten gość nie potrzebowałby żadnej obróbki, gdyby mu dać do zdubbingowania demona… Hmm… A może by poszukać jakiegoś godnego odpowiednika z Polski? Chwilę więc pobuszowałem i natknąłem się na kanał Mateusza, który na co dzień zajmuje się takimi ekstremalnymi wokalami. Zaproponowałem współpracę i od razu przeszliśmy do konkretów. Eksperymentowaliśmy z orkami robionymi growlem, demonami robionymi false chordem itd. Efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Tutaj, w Dirty Swamp, będziecie mieli okazję posłuchać jednego orka w jego wykonaniu, za to w Returningu będzie tego znacznie więcej.
Najlepsze w tej historii jest to, że Mati jest nie tylko fanem Gothica, ale też różnych modyfikacji i już wcześniej śledził nasze poczynania, więc pozostaje mi jedynie polecić jego kanał, jeśli też interesujecie się takimi ciężkimi klimatami.
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czekaj, czekaj... Czy mi się przysniło czy było gdzieś info że jutro premiera?