Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[LoA] Problemy techniczne, trudności oraz inne pytania ogólne

Jak w temacie.

[Obrazek: 0QmlPoM.png][Obrazek: cwPQuLN.png][Obrazek: pbqk32C.png]
Odpowiedz

Odpaliłem sobie moda testowo i mam po 30 fpsów w lokacji startowej z i bez DX11. W innych modach podobnego rozmiaru nie mam żadnych problemów tego typu. Ktoś wie o co może chodzić?
Odpowiedz

Panowie wie ktoś co może być przyczyną nie działania myszki chodzi mianowicie o to że nie mogę wejść w dialog z NPC za pomocą LP ani uderzać ale z kolei mogę np klikać w itemy w ekwipunku jakieś sugestie może to jakiś union czy coś ??
Odpowiedz

Nie grałem z DX11 tylko z klasycznym, ale poza tym, że mod ma kiepsko zoptymalizowaną mapę (problemy z portalami, niepotrzebna ilość dynamicznego światła, za duzo trisów w mapie), tak myślę, że przyczyną niższych fpsów mogą być też jakieś rzeczy skryptowe. 30 fpsów to jak na Gothica chyba tragedii nie ma, ale skoro z DX11 masz tak samo, to raczej nic się z tym nie zrobi. Wydaje mi się jednak, że niektórzy mieli tam więcej fps. Sprawdź może w innych lokacjach, do których możesz dojść, byle nie port, bo tam będziesz miał z 5 fps xD.
Odpowiedz

Jedynie w początkowej lokacji jest problem z FPSami. 
Po zrobieniu questline w miescie, zostaniu czeladnikiem i ruszeniu dalej problem z fpsami znika
Odpowiedz

Czy w modzie jest opcja gry klasą magiczną? Jeśli tak to macie jakieś wskazówki na poczatek rozgrywki (poki nie naucze się pierwszej runy)? PLus ogolnie jakies porady na start? Pierwszy raz będę ogrywał moda.
Odpowiedz

(04-05-2023, 12:57)bazix napisał(a):  Czy w modzie jest opcja gry klasą magiczną? Jeśli tak to macie jakieś wskazówki na poczatek rozgrywki (poki nie naucze się pierwszej runy)? PLus ogolnie jakies porady na start? Pierwszy raz będę ogrywał moda.

Jest możliwość.
Możesz dołączyć do klasztoru i grać magiem ale nie ma co się spinać raczej prosty modzik jeżeli nie ustawisz poziomu hard
Odpowiedz

A mam jeszcze pytanko czy macie jakies rady odnosnie optymalizacji - chodzi mi glownie o to ze gra dosc dlugo sie zapisuje i wczytuje. Nie mam tak w innych modach czy podstawce - czy to wynika po prostu z rozmiarow mapy? Czy da sie to jakos poprawic?
Odpowiedz

To wina moda. Bez szans na poprawę.
Odpowiedz

(05-05-2023, 14:39)Fabiosek napisał(a):  To wina moda. Bez szans na poprawę.

Wiem, że robię lekki offtop, ale czekamy na Twoją luźną minirecenzję odnośnie LoA, bo coś tam miałeś naskrobać po premierze oprócz tego, że stoi wyżej niż Odyseja.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości