Liczba postów: 33
Liczba wątków: 0
Reputacja:
19
16-01-2023, 08:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2023, 10:09 przez
Kaznodziej.)
No no, miałem odpalić tylko na chwilę sprawdzić co tam zostało nawymyślane i dać sobie spokój, a jednak wciągnęło mnie na kilka godzin dłużej, co dało mi naprawdę fajną nostalgiczną sesję grania w Gothica.

Najbardziej pozytywne odczucia mam z uwagi na nową treść - taką na miarę jakości znanej z Cieni Przeszłości - spójność z lore, przeróżne nawiązania i feeling jak by się było rzeczywiście w odświerzonej wersji G1. Grając na DX7 mam wrażenie jakbym wrócił do "tamtych lat", tylko z masą nowej zawartości. Ba! Nawet nowe tekstury i roślinność pasuje do tej stylistyki co daje powiewu świerzości nie zabijając tego wspaniałego klimatu, co jest rzadkie w modach tego typu. No i mówiąc szczerze, chyba nie grałem w lepszego addona do G1. Pierwsze odczucia są dość pozytywne, zobaczymy jak będzie potem, bo mam trochę obawy o balans (możliwe, że na próżno). Jedyny smutek to brak udźwiękowienia. Chyba wolałbym z ivoną zagrać, czy z innym syntezatorem głosowym niż wyobrażać sobie całą scene w głowie, co jest dla mnie męczące i często pomijam jakiś dialog. Polecam sprawdzić, mi póki co się bardzo podoba.
Wen die Hoffnung stirbt ist der letzte Schild eines kriegers seine Ehre...
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Reputacja:
10
Link do pobrania moda został zaktualizowany. Obecnie paczka waży dużo mniej zawierając wszystko co poprzednio plus zostało wyeliminowanych kilka wykrytych błędów.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 0
Reputacja:
19
Jeśli ktoś jest zainteresowany to wygenerowałem do modyfikacji lektor Ivony. Dostępny w "linki do pobrania" na discordzie Edycji Rozszerzonej.