(12-03-2022, 01:44)Marieka napisał(a):(11-03-2022, 21:23)Tizgar napisał(a): Nie przeszkadza bo umieja grac, to nie jest nowa gra a juz parodziesiocioletnia, ludzie nauczyli sie grac i nie maja problemu z pokonaniem wrogow wiec po prostu to robia zamist przed nimi uciekac wiec omawiany problem nie wystepuje. W obecnym czasie kazdy mod wymaga Sp lub Uniona, sam Gothic bez modow tego wymaga, bo po prostu no takie uroki nowych systemow wzgledm starych gier.To żeś odpowiedział. Też umiem grać w Gothica, nie mam problemów z pokonywaniem wrogów, ale zdarza się sytuacja, szczególnie w nowych modach ze zmienionymi statystykami potworów (tam trzeba na nowo uczyć się siły potworów i nieraz jego taktyki), że rzucę się na potwora, który jest za silny dla mnie, albo po prostu zza krzaka wyskoczy silniejszy potwór, ewentualnie niechcący, w jakiejś sytuacji ściągnę na siebie stado potworów, a że bicie ich nie ma sensu,bo albo ich za dużo, albo zabieram takiemu milimetry paska, no to rzucam się do ucieczki i zazwyczaj nie miałem problemu z ucieczką.
Rozwiazanie jest proste zabij przeciwnika zamiat przed nim uciekac, problem przestanie istniec.
Ja szczerze to już nie pamiętam, kiedy ostatni raz uciekałem przed potworem w Gothicu. Jak nie jestem pewny, czy pokonam jakiegoś potwora, to po prostu zapisuję grę przed walką i w razie porażki po prostu wczytuję grę. Moim zdaniem jest dużo praktyczniejszy sposób.