Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[DS] Problemy techniczne, trudności oraz inne pytania ogólne

(30-11-2021, 16:28)Quasch napisał(a):  Miałem to gdzieś zapisane w formie screenów.
1.

[Obrazek: qdARgpB.jpg]

2.

[Obrazek: G2tF1At.jpg]

3.

[Obrazek: Q1agjRd.jpg]

4.

[Obrazek: 29MJ98D.jpg]
Nie wiem czemu, ale u mnie takie coś nie działa. Musiałem się posiłkować filmem https://www.youtube.com/watch?v=oCkkU7Tsl8o i się udało.
Tylko, że w tym sposobie jest 8 kroków:

Kolejno aktywowałem przełączniki:
  • Skrzynia
  • Wejście (2 razy trzeba pociągnąć)
  • Kuźnia
  • Pusta ściana
  • Kuźnia
  • Wejście (teraz tylko raz)
  • Pusta ściana
  • Skrzynia

Jak się to ma do tekstu zagadki???

UPDATE:
Wyłączyłem mody:
  • Ninja
  • QuickLoot
  • Show Game Time
  • PickLockHelper
Zostawiłem tylko System Pack i kombinacja z komentarza Quash zadziałała. Tylko, że musiałem zrobić dwa kółka, tzn:
  • Wejście
  • Kuźnia
  • Pusta ściana
  • Skrzynia
  • Wejście
  • Kuźnia
  • Pusta ściana
  • Skrzynia
I zaskoczyło. Jak to jest u was? Bo coś mnie właśnie dziwiło, że mało ludzi miało z tym problem, a ja z bite 3 godziny z  tym walczyłem. No i czemu gościu z filmiku powyżej miał inną kombinację? Jak to można interpretować z zagadką ze stronami świata oraz informacjami o kolejności przyjmowania się Justyna i kolegów do straży?

Mam wersję Dirty Swamp 2.2.0
Odpowiedz

Nie wiem, Gothic, panie. Nie przypominam sobie, żebym musiał kiedyś robić dwa okrążenia.

@wojteko Jesteś na początku drugiego rozdziału, tak? Niedaleko jaskini, w której spotykają się Jiran i Varrag, masz drabinę. Prowadzi ona na nowe tereny i tam obok trolla rośnie psianka.

[Obrazek: X2d9QQi.jpg]

Ale w razie czego… insert ItPl_Nachtschatten.

[Obrazek: 0QmlPoM.png][Obrazek: cwPQuLN.png][Obrazek: pbqk32C.png]
Odpowiedz

Gram pod broń 2h, najtrudniejszy poziom trudności, jestem w momencie walki z Gorzahem i się zastanawiam czy tą grę da się przejść pod 2h bo gra przynosi mi coraz więcej flustracji zamiast frajdy. Walka z Gorzachem wyglądająca jak baseball urządzany przez niego z przerywnikiem na aktywowanie pułapek. Przed przejściem do tej świątyni chciałem pokonać smoka na bagnie i też nie dałem rady ponieważ Rick ginął za szybko a w walce z Mortem nawet mu nie robiłem krzywdy bo wszystko był w stanie sobie wyleczyć. Więc pytanie czy po prostu skaszaniłem rozwój postaci czy moje umiejętności są za słabe aby temu podołać?
Odpowiedz

Ustawienia → Specjalne → Zmień sobie poziom trudności.

Odpowiedz

Czy da się jakoś zwiększyć fpsy? Ponieważ w niektórych miejscach klatki spadają do 30 (zwykle jest 60), chyba, że to wina złej optymalizacji. (Fpsy są takie same jak mam zainstalowanego dx11)
Odpowiedz

Witam dlaczego w modzie nie dziala podstawowy szybki Zapis aktywowalem go w pliku gothic.ini oraz w DirtySwamp.ii ale gra i tak nie reaguje na klawisz  w przypadku innych modow Szybki Zapis dzala poprawnie tylko tu jest problem
Odpowiedz

Mam jedno pytanie, a właściwie problem. Mianowicie jestem w 2 rozdziale, w przeklętej krainie i  nie mogę zaleście ostatniego Licza. Chodzi o zadanie "Nieumarli przyjaciele Asmordiana". Przeleciałem cały teren, zabiłem licza, który był wyświetlany jako boss (komunikat plus pasek zdrowia u dołu), tego w tej lekko ukrytej grocie strzegącego czarnej perły, który po zabraniu ozywają trzy szkielety i żelazną brama się opuszcza. Oraz tego nieopodal kaplicy Quagodrona, do której musimy się udać z samym Asmrdianem, by odprawić pewien rytuał. Ktoś wie gdzie się znajduje ostatni Licz, bo nie mam już pomysłu (myślałem przez chwilę, że w tym lesie, gdzie nieopodal przed przepaścią stoi Asmordian, ale chyba jednak nie, pomimo iż jestem prawie pewien, że słyszałem ten charakterystyczny odgłos szczawiu królewskiego). Albo niech ktoś, jeśli wie, mógłby podać kod na tego Licza, bym mógł się do niego przenieść komendą goto. Bardzo proszę o pomoc, bo jest to nadzwyczaj irytujące (niby zadanie nie trafia do niewykonanych po walczę z bossem z świątyni, ale jednak i tak chciałbym je wykonać).
PS: Chciałem podziękować Quaschowi oraz całej ekipie i aktorom za zdubbingowanie jednego z najlepszych modów do Gothic II Noc Kruka. Wielkie dzięki panowie i panie.
Odpowiedz

(11-12-2021, 23:32)Tajo napisał(a):  Mam jedno pytanie, a właściwie problem. Mianowicie jestem w 2 rozdziale, w przeklętej krainie i  nie mogę zaleście ostatniego Licza. Chodzi o zadanie "Nieumarli przyjaciele Asmordiana". Przeleciałem cały teren, zabiłem licza, który był wyświetlany jako boss (komunikat plus pasek zdrowia u dołu), tego w tej lekko ukrytej grocie strzegącego czarnej perły, który po zabraniu ozywają trzy szkielety i żelazną brama się opuszcza. Oraz tego nieopodal kaplicy Quagodrona, do której musimy się udać z samym Asmrdianem, by odprawić pewien rytuał. Ktoś wie gdzie się znajduje ostatni Licz, bo nie mam już pomysłu (myślałem przez chwilę, że w tym lesie, gdzie nieopodal przed przepaścią stoi Asmordian, ale chyba jednak nie, pomimo iż jestem prawie pewien, że słyszałem ten charakterystyczny odgłos szczawiu królewskiego). Albo niech ktoś, jeśli wie, mógłby podać kod na tego Licza, bym mógł się do niego przenieść komendą goto. Bardzo proszę o pomoc, bo jest to nadzwyczaj irytujące (niby zadanie nie trafia do niewykonanych po walczę z bossem z świątyni, ale jednak i tak chciałbym je wykonać).

Ten trzeci licz jest tak jakby pod tym liczem co nam daje zadanie z zabiciem trzech jego towarzyszy. Poniżej jest taka wystająca skała ze skarpy z wielkim wyschiętym drzewem.
To miejsce może nie wyglądać jakby tam można było wejść normalnie, ja chyba skakałem z góry.
Odpowiedz

(11-12-2021, 21:17)kamilciu15 napisał(a):  Czy da się jakoś zwiększyć fpsy? Ponieważ w niektórych miejscach klatki spadają do 30 (zwykle jest 60), chyba, że to wina złej optymalizacji. (Fpsy są takie same jak mam zainstalowanego dx11)

W Wiosce Tubylców trochę tych FPS-ów zabiera. W innym wypadku pozostaje standardowo zabawa suwakami.

(11-12-2021, 22:24)michapod napisał(a):  Witam dlaczego w modzie nie dziala podstawowy szybki Zapis aktywowalem go w pliku gothic.ini oraz w DirtySwamp.ii ale gra i tak nie reaguje na klawisz  w przypadku innych modow Szybki Zapis dzala poprawnie tylko tu jest problem

Nie wiem, nie używałem tego.

(11-12-2021, 23:32)Tajo napisał(a):  Mam jedno pytanie, a właściwie problem. Mianowicie jestem w 2 rozdziale, w przeklętej krainie i  nie mogę zaleście ostatniego Licza. Chodzi o zadanie "Nieumarli przyjaciele Asmordiana". Przeleciałem cały teren, zabiłem licza, który był wyświetlany jako boss (komunikat plus pasek zdrowia u dołu), tego w tej lekko ukrytej grocie strzegącego czarnej perły, który po zabraniu ozywają trzy szkielety i żelazną brama się opuszcza. Oraz tego nieopodal kaplicy Quagodrona, do której musimy się udać z samym Asmrdianem, by odprawić pewien rytuał. Ktoś wie gdzie się znajduje ostatni Licz, bo nie mam już pomysłu (myślałem przez chwilę, że w tym lesie, gdzie nieopodal przed przepaścią stoi Asmordian, ale chyba jednak nie, pomimo iż jestem prawie pewien, że słyszałem ten charakterystyczny odgłos szczawiu królewskiego). Albo niech ktoś, jeśli wie, mógłby podać kod na tego Licza, bym mógł się do niego przenieść komendą goto. Bardzo proszę o pomoc, bo jest to nadzwyczaj irytujące (niby zadanie nie trafia do niewykonanych po walczę z bossem z świątyni, ale jednak i tak chciałbym je wykonać).

Kolega wyżej już ci odpowiedział, ale dla pewności zapodam jeszcze screeny. Z daleka powinieneś widzieć żyłę siarki.

[Obrazek: DW34mQ5.jpg]
[Obrazek: n1nUI6h.jpg]

(11-12-2021, 23:52)Tajo napisał(a):  PS: Chciałem podziękować Quaschowi oraz całej ekipie i aktorom za zdubbingowanie jednego z najlepszych modów do Gothic II Noc Kruka. Wielkie dzięki panowie i panie.

Do usług.

Odpowiedz

@Quasch
Udalo mi się ogarną dlaczego Szybki Zapis nie dziala w tej modyfikacji, a rozwiązanie okazalo się banalnie proste a mianowicie plik konfiguracyjny moda nadpisuje swój schemat sterowania więc żeby Szybki Zapis dzialał terzeba w pliku DirtySwamp.ini nie tylko go aktywować tzn. zmienić linijkę : "GAME.useQuickSaveKeys=0" na "GAME.useQuickSaveKeys=1"  w sekcji [OVERRIDES], ale także konicznie trzeba na nowo zmapować klawisze do wykonania funkcji szybkiego zapisu i szybkiego wczytania poprzez dodanie w sekcji [MODCONTROLS] dwoch nowych linijek pod "ACTION_OPEN_ITEMMENUE=KEY_V; Modmenue oeffnen, standard: KEY_V" należy dopisać "ACTION_QUICK_SAVE=KEY_F5" oraz  "ACTION_QUICK_LOAD=KEY_F9" pry czym klawisze można wybierać dowolnie tylko zapis ma być zgodny z formatem przedstawionym w pliku ini. Wszystko działa bardzo dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości