Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[LHD] Problemy techniczne oraz inne pytania ogólne

(22-04-2021, 22:17)Neos napisał(a):  Nie pokazuje mi Cavalorna, Lobarta i jego żony - macie może pomysł czemu? A może taki jest zamysł tego moda? Instalacja przez Spine z systempackiem i d3d11

Albo wina wadliwego DX11, albo wyrzuciło ci grę podczas zapisywania.

(23-04-2021, 17:34)Wiktii napisał(a):  Siema,

Mamy mały problem z odpaleniem L'Hivera.
Przy wykorzystaniu playerkita wybieram moda, a mimo to i tak włącza mi się podstawka (mod wgrywany poprzez przekopiowanie zawartości do folderu z grą)
Gram bez Dx11, na wersji z fixem 2.6 i system packiem 1.8.
Czy jest ktoś w stanie podać jakieś potencjalne rozwiązanie problemu ?

Może uruchom GothicStarter jako administrator.

[Obrazek: 0QmlPoM.png][Obrazek: cwPQuLN.png][Obrazek: pbqk32C.png]
Odpowiedz

Mam problem z rozgrywką. Właśnie wróciłem z GD z listem od Garonda potwierdzającym istnienie smoków. Najpierw za radą Lestera teleportowałem się do wieży Xardasa. Tam z nim pogadałem i walę do Khorinis żeby pogadać z Lordem Hagenem o Oku Innosa. W ratuszu paladyn Ingmar mówi mi, żebym spróbował dostać się do zamku, aby pogadać z Hagenem. Wpadam do zamku do tej ala sali tronowej po lewej, ale oprócz dwóch rycerzy i chyba paladyn Albrechta nie ma nikogo więcej. Lorda Hagena nigdzie nie ma. Sprawdzałem w pozostałych pomieszczeniach zamku i w ratuszu. 
Jeżeli z nim nie pogadam, będę stał z akcją w miejscu, bo w rozmowie z Pyrokarem nie pojawia się dialog dotyczący Oka Innosa.

Ktoś coś?

Help!
Odpowiedz

Yo z tym LHiversem mozna grać na DXD11? Bo instaluje według tego schematu i dalej mam access violation kiedy zaczyna nową grę niezależnie od wybranego poziomu trudności
Cytat:1. Wersja podstawowa „Gothic2NK”.
2. Wersja raportowa do G2NK: http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm
3. GothicStarter: http://www.worldofgothic.de/dl/download_168.htm
4. Systempack: https://github.com/GothicFixTeam/GothicFix/releases
5. Modyfikacja.

Mam wersję steamową jakby coś.

Jeszcze raz wszystko przeinstalował razem włącznie z samą grą. Teraz działa.
Są jakieś dodane nowe dialogi i czym mają one jakiś dubbing?
Odpowiedz

U mnie siedzial w zamku po lewej z tymi dwoma paladynami i Albrechtem.
Sprawdź o różnych porach dnia, a jak lipa dalej to chyba jedynym rozwiązaniem będzie przywołanie kodem.
Odpowiedz

Może to zależy od wersji, nie wiem. Wagonowi też nie chciało działać, a u mnie śmiga normalnie na Clockwork Edition.
Tak, są nowe dialogi i wszystko jest zdubbingowane.

Odpowiedz

Spróbuję. Zobaczymy, ale wątpię czy przychodzenie w innej porze coś da ponieważ zauważyłem, że znikł mi także Diego, który powinien stać blisko wejścia do górnego miasta. Milten, który powinien stać przed wejściem do klasztoru, a nie ma go tam (dalej stoi Pedro), ale Pyrokar o nim wspomina, a więc według scenariusza wrócił do klasztoru. Poza tym nie ma także Isgarotha przy świątyni w drodze do klasztoru. 

Nie wiem, czy w tej wersji tak ma być, czy o co tu w końcu chodzi?
Odpowiedz

Wygląda jak typowy objaw wyrzucenia gry podczas zapisu.

Odpowiedz

Nie. Nie wyrzuciło mi gry podczas zapisu. Dodatkowo zauważyłem, że nie ma Lorda Andre.

W każdym razie pytanie, co w takiej sytuacji robić? Przeinstalować grę?
Odpowiedz

To nie mam pomysłu.

Odpowiedz

A jakie jest kod na przywołanie np. Lorda Hagena? W G3 chyba gadał goto imię npca, ale tutaj mi nie działa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości