Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[NB] Problemy techniczne, trudności oraz inne pytania ogólne

Witam ponownie, mam w kilku miejscach problem z teksturami (przykład na screenie poniżej). Koło farmy Lobarta też miałem coś podobnego, ale ni stąd ni zowąd sam zniknął. Mimo wszystko chciałem spytać czy jest coś co mogę jeszcze zrobić albo czy jest jakiś "trick" żeby temu zaradzić?
I zanim ktoś spyta: instalowałem wszystko zgodnie z intrukcją i zachowaniem klejności, zarówno podczas jak i po instalacji nie wyskakiwały żadne błędy.
Screen
Odpowiedz

(21-01-2021, 18:20)feranor napisał(a):  Witajcie, mam pytanie odnośnie Galahada: wiem że jako nagrodę za ukończenie jego questa można nauczyć się kilku run i kręgów magii. Jako mag istnieje dodatkowo opcja nauczenia się otwierania zamków. U mnie jednak tej runy (otwierania zamków) nie było (i tak, nauczyłem się wszystkich pozostałych run bo myślałem że pojawi się po nauczeniu jakiejś innej), dlatego spytam:
Czy trzeba zagadać Galahada o naukę run PRZED zostaniem nowicjuszem/magiem i dopiero wtedy powinna pojawić się jako runa do nauki czy dopiero PO zostaniu nowicjuszem/magiem?
Z góry dzięki za pomoc/odpowiedź :)
Ja zostałem w 1 rozdziale guru w Obozie Bractwa, nauczyłem się tam 1 kręgu i potem poszedłem do Gallahada i się nauczyłem tworzenia runy otwierania zamków.

<p><br></p>
Odpowiedz

(26-01-2021, 21:45)feranor napisał(a):  Witam ponownie, mam w kilku miejscach problem z teksturami (przykład na screenie poniżej). Koło farmy Lobarta też miałem coś podobnego, ale ni stąd ni zowąd sam zniknął. Mimo wszystko chciałem spytać czy jest coś co mogę jeszcze zrobić albo czy jest jakiś "trick" żeby temu zaradzić?
I zanim ktoś spyta: instalowałem wszystko zgodnie z intrukcją i zachowaniem klejności, zarówno podczas jak i po instalacji nie wyskakiwały żadne błędy.
Screen

A nie masz przypadkiem włączonej teselacji? Wciśnij kombinację CTRL + F11 i w oknie "General" powinna być opcja "Tesselation". Ta opcja zawsze musi być wyłączona, bo glitchuje tekstury.
Odpowiedz

@damianut hmmm może spróbuje jeszcze raz od nowa, przy odrobinie szczęścia może przy następnym podejsciu się uda
@Koryn właśnie sprawdzałem i teselacja była wyłączona ... powiem inaczej, jak ją na moment włączyłem żeby sprawdzić co się stanie/zmieni to było jeszcze gorzej ... mogę coś jeszcze sprawdzić? Czy pomógłby czysty reinstall?
Odpowiedz

Dało by radę, wrzucić AB_Mod_2020_12_18 na google drive albo mega, chomik ma te limity pobierania. Dzięki z góry.
Odpowiedz

(27-01-2021, 18:33)feranor napisał(a):  @damianut hmmm może spróbuje jeszcze raz od nowa, przy odrobinie szczęścia może przy następnym podejsciu się uda
@Koryn właśnie sprawdzałem i teselacja była wyłączona ... powiem inaczej, jak ją na moment włączyłem żeby sprawdzić co się stanie/zmieni to było jeszcze gorzej ... mogę coś jeszcze sprawdzić? Czy pomógłby czysty reinstall?

Wejdź do folderu System w głównym katalogu gry i zmień nazwę pliku ddraw.dll na coś w stylu "ddraw.dll.backup" żeby plik się nie odpalał, po czym sprawdź ten bug jeszcze raz (gra odpali się bez Directx 11). W ten sposób dowiemy się czy wina stoi po stronie tekstur, czy GD3D11. Po całej próbie możesz usunąć tą końcówkę ".backup".
Odpowiedz

EDIT: problem udało się rozwiązać przypadkowo. Chyba przez złe zapisanie sava lub wyłączenie gothica menadżerem zadań +  wyczyszczeniem kompa cleanerem zostały usunięte wszystkie ustawieniea gry i ekwipunek powrócił. 

Mam problem z wyświetlaniem ekwipunku. Gdy wchodzę do ekwipunku (TAB) to przez ułame sekundy pojawia się normalnie i później znika. Po jakimś czasie zauważyłem, że okno ekwipunku tak naprawdę nie znika ale robi się bardzo, bardzo małe. 
Próbowałem mieszać w ustawieniach, zmieniać ilośc kolumn/wierszy. Raz udało mi się naprawić ten problem ale po chwili powrócił, tak po prostu. Cieżko się z tym bugiem gra. 

Screen:
Cytat:[Obrazek: 1.jpg]
Odpowiedz

Czy tylko ja tak mam że jak wykonam zadanie to ona nadal zostaje w dzienniku ?

Odpowiedz

@Koryn dzieki za podpowiedz, sprawdze to jak tylko komp wroci z naprawy -.-
Odpowiedz

Wiadomo kiedy premiera Dubbingu?, bo chce wiedzieć kto wygra zakład o flache
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości