(05-06-2018, 13:07)Diarra1909 napisał(a):(05-06-2018, 12:26)BishopBS napisał(a):(05-06-2018, 12:19)Diarra1909 napisał(a): Witam wszystkich.
Mam dwa pytania odnośnie rozgrywki.
W pierwszym chodzi o zadanie od Baal Perveza. Wydaje mi się, że go sobie zbugowałem, ale mogę się mylić. Otóż wiem, iż w tym zadaniu chodzi o przyprowadzenie Baalowi gościa o nazwie Valentino (czytałem, że trzeba porozmawiać z Regisem, potem Coragonem a następnie o północy pobić Valentina i rzucić na niego zaklęcie Niepamięć). Problem tkwi w tym, iż owszem miałem misję o pobiciu Valentina, lecz kompletnie o niej zapomniałem i po pewnym czasie otrzymałem misję od Valentina aby pobić Regisa (miałem problem z misją od Gallahada z listami promującymi go i myślałem, że Valentino będzie przydatny w tym zadaniu lecz się myliłem). I jak się można domyślić pobiłem tego Regisa, zgarnąłem list promujący Gallahada. I teraz stoję w martwym punkcie, ponieważ nie mam w ogóle opcji dialogowej z Valentino (będąc o północy u Coragona), starałem się go i tak pobić, lecz po rzuceniu czaru Niepamięć nic się kompletnie nie dzieje (mam ten sam dialog jak przed pobiciem go). I mam teraz pytanko, czy właśnie zbugowałem sobie to zadanie? Trochę byłoby nie fajnie, bo właśnie zostały mi tylko 2 misje aby dołączyć do Strażników Świątynnych - chyba, że nie trzeba tego wykonać aby do nich dołączyć? Byłbym wdzięczny za pomoc
.
W drugim pytaniu chodzi o kopanie żelaza. Czy macie może jakąś skuteczną metodę na to? Mam 50% wydobywania (bo w pierwszym rozdziale tylko tyle można zdobyć? Czy coś pominąłem?). Na 100% zmęczenia jestem w stanie wydobyć około 50 grudek żelaza, idę spać na 10h i znowu około 50 grudek - więcej już nie jestem w stanie, ponieważ Beziemu nie chce się już spać <śpioch>. I tu rodzi się pytanko, czy istnieje jakaś inna metoda wydobywania tego? Tym moim sposobem trochę zajmie wbicie 10 siły u Harada.
Z góry dziękuję bardzo za pomoc!
1. po pobiciu Valentina idź jeszcze raz zagadać z Regisem i Coragonem powinno zadziałać
2. nie ma innego sposobu
@aazaran19 na legendzie nie zrobisz hybrydy w ogóle jak chcesz duale to inwestujesz tylko w zręke siłę masz najwyżej z bonusów
Niestety nie mam w ogóle opcji dialogowej z Regisem...
może przez to że wcześniej pobiłeś go dla Valentina bo normalnie po pobiciu Valentina szło się do Regisa mówiąc że daliśmy Valentinowi po pysku dostawaliśmy pierścień z którym szło się do Coragona który z kolei mówił nam że Valentino nie miał jak zapłacić i też dał mu po pysku dzięki czemu wręczamy mu pierścień może właśnie to musiałeś zrobić by mieć dialog z Valentinem
a i mam pytanie gdzie jest Nocny Łowca? i czy spotkać go można tylko w nocy?