RE: Ciekawostki -
muszolot - 13-05-2018
(13-05-2018, 12:48)Angarus napisał(a): Za głowę przywódcy bandytów zza farmy Akila można dostać aż 1250 sztuk złota u lorda Andre.
jak sie gra straznikiem miejskim ?
GnomoslaS - 13-05-2018
(13-05-2018, 13:00)muszolot napisał(a): (13-05-2018, 12:48)Angarus napisał(a): Za głowę przywódcy bandytów zza farmy Akila można dostać aż 1250 sztuk złota u lorda Andre.
jak sie gra straznikiem miejskim ?
Oddawać głowy bandytów może nie tylko strażnik miejski. Idź do koszar i weź 6 ogłoszeń na tablicy zacznie Ci się zadanie. "Żywi albo martwi"
Br0Wcu - 15-05-2018
Nie wiem, czy to z podstawki, czy z Returninga, ale zarówno na dachu świątyni w której stoi Vatras, jak i tej po drodze do klasztoru leżą symboliczne graty. Jakieś potki i akwamaryn chyba. Małe a cieszy. Taki bonus za wspinaczkę/eksplor.
muszolot - 16-05-2018
mini ciekawostka niewiem czy ktos zauwazyl ale tam gdzie sa ogniki beda sie pojawiac opiekunowie

nie liczac starych ognikow np za farma onara czy kolo jeziora kolo czarnego trola
Hearthstone - 17-05-2018
Nie wiem czy to dobry dział ale wypiszę tutaj wszystkie osiągnięcia z gry . Dodam jeszcze że każde osiągnięcie daje ileś tam doświadczenia. Dodatkowo mogę przekręcić nazwy bo tłumacz tłumaczy dość kiepsko.
Spis osiągnięć:
1) Tchórz - Trzeba na początku gry w rozmowie z Xardasem wybrać dialog -(wynośmy się czym prędzej)
2) Sprzątacz - trzeba użyć miotły
3) Ogrodnik - trzeba użyć grabi
4) Muzyk- trzeba użyć lutni
5) Odkurzacz - trzeba użyć szczotki
6) Pijak - trzeba być pod wpływem alkoholu 5 razy
7) Koneserzy- trzeba obejrzeć cały taniec Loi na farmie Onara (zaczyna się o 18 :00 w grze )
8) Góral- udać się do sceny o 17:00 i wysłuchać muzyki Asmala
9) Bez i Agrest - udać się do czerwonej latarni o 21-22 i posłuchać piosenki Airi ( Osiągnięcie da się odblokować w 2 rozdziale)
10) Mistrz pięści ( czy jakoś tak) Pobij Roda na pięści ( by osiągnięcie wpadło trzeba najpierw wygrać zakład z Rodem a potem nie oddać mu miecza wtedy dochodzi do walki musicie go powalić gołymi pięściami).
11) Doświadczony negocjator - Podczas zadanie spotkanie w tawernie trzeba sprowokować Nieznajomego (Asmala) do walki. Najpierw wybieramy dialog że list i sakiewka nie jest od nas , a gdy Asmal spyta o prawdziwego zleceniodawcę to wybieramy takie dialogi by nie wydać Gerbranta

Później wystarczy pogadać z Gerbrantem i osiągnięcie wpada
12) Hero lover- Trzeba wykonać cały wątek loi , aż do wątku z latarnią ( by tego nie zwalić nie mozemy przespać się z nadją wogóle, a także nie możemy przyjąć zapłaty za przyniesienie jej itemów do zadania ) To osiągnięcie warto odblokować bo dostajecie za darmo 10 PN.
13) Grabieżca - Trzeba otworzyć sarkofag 18 razy (Można to zrobić na jednym sarkofagu po prostu otwierając go tak długo aż osiągnięcie wpadnie )
14) Skarby- Trzeba wykopać wszystkie skarby Grega w Jarkendarze
15) Skok wiary -tutaj nie muszę opisywać każdy kto grał w zwykłego gothica wie o co chodzi
16) Stare wspomnienia- Kiedy odprowadzamy Diego na przełęcz musimy zaprowadzić go w miejsce gdzie po raz pierwszy go spotkaliśmy w gothic 1
17) Nic nie jest niemożliwe - Trzeba otworzyć skrzynię w ratuszu w zadaniu z rubinem od Casii (wymaga 150 zręczności)
18) Mistrz zabójców- zostań mistrzem zabójców (Trzeba zrobić cały ich wątek i zabić Asmala)
19) Mistrz Łowca- Trzeba wygrać zakład z Falkiem (wątek ze Slokersem)
20) Mistrz kupców - Trzeba ukończyć watek gildii kupców i uzyskać pierścień kupców
21) Mistrz kowalstwa- trzeba wymaksowąć kowalstwo do 100
22) Kieszonkowiec- trzeba wymaksować kradzież kieszonkową
23) Mistrz otwierania zamków -trzeba wymaksować otwieranie zamków
24) Mistrze Persfazji- trzeba wymaksowąć retorykę
25) Mistrz tworzenia run- trzeba wymaksować tworzenie run
26) Wielki Alchemii - trzeba wymaksować alchemię
27) Mistrz miecza trzeba wbić do 100% broń 2h albo 1h
28) Mistrz łucznictwa - 100% w łuku albo w kuszy
29) Bogacz - trzeba mieć jednocześnie 150 000 sztuk złota
30) Pielgrzym- trzeba aktywować wszystkie kamienie runiczne
31) Miły bogom- Trzeba wbić 200 karmy u Innosa albo Beliara
32) Wojownik Innosa- trzeba zabić 1000 nieumarłych
33) Ręka Beliara - trzeba zabić 100 ludzi
Jest jeszcze jedno osiągnięcie za wykonanie wątku z zaginionym bratem
Nie dałem tutaj osiągnięć z bossami bo tych nie da się pominąć. Zapewne wiele z tych osiągnięć co podałem wpadnie samo ale dąłem to w formie ciekawostki
Pozdrawiam
Tizgar - 17-05-2018
Osiągnięcie mistrz pieści zasadniczo nie istnieje już :P
Grabiezca to w sumie teraz hiena cmentarna a ty wystarczy rozkopać grób kilofem
Osiągnięcia za mistrzostwa tez w sumie chyba nie funkcjonują już
Hearthstone - 17-05-2018
(17-05-2018, 21:48)Tizgar napisał(a): Osiągnięcie mistrz pieści zasadniczo nie istnieje już :P
Grabiezca to w sumie teraz hiena cmentarna a ty wystarczy rozkopać grób kilofem
Osiągnięcia za mistrzostwa tez w sumie chyba nie funkcjonują już
Widocznie spolszczenie je usunęło bo na wersji bez spolszczenia normalnie były te osiągnięcia

widać spolszczenie nie tylko odblokowało content i ponaprawiało część bugów ale też ingerowało w osiągnięcia

Ciekawe co jeszcze zmienia spolszczenie
BishopBS - 27-05-2018
jesli chodzi o osiągnięcie "mistrz pięści" to ono istnieje pod nazwą "King Bruce Lee Karate Mistrz" dostaje się za nie 1k expa i trzeba Roda pokonać w pełni pięściami (raz pobiłem go trochę mieczem trochę pięściami i nie weszło).. gram na legendzie jakby więc nie wiem jak jest na niższych poziomach trudności
vaiper - 27-05-2018
Ja pobiłem Roda pięściami i nic specjalnego nie dostałem.
BishopBS - 28-05-2018
(27-05-2018, 23:01)vaiper napisał(a): Ja pobiłem Roda pięściami i nic specjalnego nie dostałem.
a jaki poziom trudności?