Bractwo Spolszczenia

Pełna wersja: Gothic 1 - Problem z wskoczeniem na wysokie półki w grze.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hejka wszystkim, Mam Windows 10 pro (komputer) i normalnie instaluję Gothic 1 ( Steam wersja) + Playerkit 2.8 + system pack 1.8.  (Karta graficzna GTX 970) (Procesor Intel Core i5 8400) jak byście prosili o podanie sprzętu.

Odpalam grę i normalnie wszystko mi śmiga pięknie elegancko lecz problem polega na tym że jak próbuję wskoczyć na jakieś skały to Bezii niby skacze próbuje łapać skały ale nie wskakuję jak by nie mógł.. to nie możliwe że źle celuję.. nie mogę nawet wskoczyć na początku gry na te skały gdzie mamy tam polane zaraz koło opuszczonej kopalni .. próbuje i próbuję a Bezii się nie łapię tych skał.. dodam że bez instalacji playerkita oraz systempacka ten problem znika i mogę już normalnie skakać... mieliście może identyczny problem i wiecie jak mi pomóc? muszę używać marvina i f8 wskakiwac na skały bo inaczej nie dam rady.. NIENAWIDZE CHEATOWAĆ ale no nie mam wyboru bo nie da się inaczej wskoczyć na skały..  smutajka
Spróbuj odpalić sobie synchronizację pionową w panelu konfiguracyjnym NVIDII. Może być to problem ze zbyt dużą liczbą fpsów.
(20-12-2019, 13:18)Dwight napisał(a): [ -> ]Spróbuj odpalić sobie synchronizację pionową w panelu konfiguracyjnym NVIDII. Może być to problem ze zbyt dużą liczbą fpsów.

Niestety to nie pomogło smutajka
Nie wgrywałeś jeszcze czasem fps patcha? Kłóci się on z systempackiem, bo systempack sam w sobie go zawiera i dlatego obecność tego i tego może powodować błędy. Gdzieś już widziałem, że ktoś miał podobny problem i rozwiązaniem było właśnie usunięcie tego patcha.
(22-12-2019, 12:57)Dharxen napisał(a): [ -> ]Nie wgrywałeś jeszcze czasem fps patcha? Kłóci się on z systempackiem, bo systempack sam w sobie go zawiera i dlatego obecność tego i tego może powodować błędy. Gdzieś już widziałem, że ktoś miał podobny problem i rozwiązaniem było właśnie usunięcie tego patcha.

Taaak wgrałem fps patch! spróbuję usunąć go i dam znać czy problem znika! :D
(22-12-2019, 16:20)Sebjastjan napisał(a): [ -> ]
(22-12-2019, 12:57)Dharxen napisał(a): [ -> ]Nie wgrywałeś jeszcze czasem fps patcha? Kłóci się on z systempackiem, bo systempack sam w sobie go zawiera i dlatego obecność tego i tego może powodować błędy. Gdzieś już widziałem, że ktoś miał podobny problem i rozwiązaniem było właśnie usunięcie tego patcha.

Taaak wgrałem fps patch! spróbuję usunąć go i dam znać czy problem znika! :D

POMOGŁO! Dziękuję bardzo! heart trochę mniej fps będę miał bez FPS patcha ale to żaden problem :)
Nie ma sprawy. Cieszę się, że wszystko działa :D